Zamieszczone przez piramida
problem z mocą
Zwiń
X
-
problem z mocą
moja skoda octavia 1.9 tdi ASV 81kw/110km
Podczas jazy mam odczucie braku mocy . Mianowicie przy prętkości 150 jest zastój . Podejżewam że jest to turbosprężarka ponieważ juz raz była serwisowana po przejechaniu 110tys km ( teraz mam 190tys km) . Wtedy też tak było lecz wyskakiwała kontrolka (?zaworowa?). Teraz bez niczego tak się dzieje.
Co w takiej sytuacji zrobić? Jak sprawdzić ze to znowu ona, bo dłyszałem że mogą to być również problemy z przepustnicą lub zaworami. Proszę o pomoc w dniagnozie.
-
-
użyj "Szukaj" tematów o braku mocy jest chyba mniej tylko od tematów "Jaki olej do TDI"
A co do braku mocy to tylko wróżka Ci powie co u Ciebie pierdyknęło.
Tylko logi dynamiczne Ci powiedzą co jest nie tak. A możliwości jest kilka.
zapieczone kierownice w turbo
mieszek
N75
przepływka
czujnik ciśnienia doładowania przy IC
nieszczelne wężyki podciśnienia
Komentarz
-
-
wydaje mi się że turbo raczej nie bo jeśli by było dobrze zrobione to tak szybko by nie pierdło.Zamieszczone przez sobo1991odejżewam że jest to turbosprężarka ponieważ juz raz była serwisowana po przejechaniu 110tys km ( teraz mam 190tys km)
No chyba że faktycznie jeździsz lajtowo i zapiekły ci się kierownice bo turbawka nie chodziła w pełnym zakresu. Proponuje narazi pojeździć bardziej dynamicznie tak do 3500 tys obrotów oczywiście po mieście też :wink:
Raczej na zawór bym nie stawiał bo on już przy 120 km/h dawał by znać o sobie.
A najlepiej podjechać na spot w swoim mieście i poprosić kolego o podpięcie do vag.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-

Komentarz